Demonstratieproef DBW gietwater

Begin 2013 is bij de Demokwekerij Westland, 180 m² kas ingericht om de geschiktheid van het Delft Blue Water (DBW) gietwater voor de glastuinbouw te demonstreren.

In de kas worden tomaten geteeld, waarvan de helft wordt gevoed met DBW gietwater (de DBW-lijn) en de andere helft met regenwater (de referentielijn). Beide lijnen hebben een compleet gescheiden watersysteem, met een aparte doseerinstallatie en een recirculatiestap. Doordat zowel de referentielijn als de DBW-lijn in dezelfde kas staan, zijn met uitzondering van het gietwater alle omstandigheden gelijk. Door deze opstelling kunnen beide lijnen onderling worden vergeleken en kan de invloed van het gietwater op de kwaliteit en de gewasgroei worden geanalyseerd.

Bij de demonstratieproef is Groen Agro Control betrokken voor de monitoring. Wekelijks wordt de kwaliteit van het gietwater, de planten en de tomaat gemeten. Op basis van voedselveiligheid, plantgezondheid, gewasgroei en -productie zal naar verwachting worden aangetoond dat DBW gietwater zeer geschikt is voor gebruik in de glastuinbouw. In de zomer van 2013 worden de eerste onderzoeksresultaten verwacht.

Ben jij benieuwd naar het onderzoek? Kom kijken bij Demokwekerij Westland naar de DBW gietwater demonstratieproef!
 

In samenwerking met:

                          

 

 

 

 

 

 

 

Partners
Delft Blue Water

  • Hoogheemraadschap Delfland
  • Delfluent Services B.V.
  • Evides Industriewater